bedak sejuk nie

  • PELANGI CHENTA © BATU BATA KEHIDUPAN: BEDAK SEJUK …

    - Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation Cara Guna: ===== Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tate rata2 ke muka guna tangan atau span muka. Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tate …

    Get Price
  • Saya berlagak tak kisah,tapi hakikatnya saya sangat2 kisah ...

    Jun 17, 2015· Pd pndpt aq, produk yg paling brkesan nak hilangkan jerawat bagi aku adalah bedak sejuk serius..yg ni mmg brkesan..insyaallah..doa bnyk2 dear aku guna temulawak susu kambing punya..yg warna dy kuning.. kesan mmg lambat..tapi berani aku cakap mmg berkesan.. haha..sabar itu separuh dari iman.. masa aku study kat ganu,melilau2 aku cari kat ...

    Get Price
  • ruzimah abadie.....pape je.: Bedak sejuk tanaka

    salam..hai sume nak cite 1 produk yg tgh hot jgak skng nie..bedak sejuk tanaka yg dipakai oleh nora danish n family nye..cume bedak yg saye jual nie x de sticker TATE BY D.E.A tu la..tp mmng ori from myanmmar ye.. kalo u,oll,s sume berminat nk dptkan produk yg tgh hot nie …

    Get Price
  • HOT!!! BEDAK TANAKA ORI MYANMAR 40g & 110g | Nana Imm …

    Bedak ni bau lemon..sejuk je rase bile pakai..kalo cuci muka rase licin je pastu..daki2 pun blh tanggal time kita gosok nk cuci muka..mmg best!! Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

    Get Price
  • DIARI ALYA: CARA MEMAKAI BEDAK MUNTAH BELUT...

    Sep 11, 2010· Saiz Bedak Sejuk Muntah Belut / Bedak Sejuk Benang Sila Bedak Sejuk Muntah Belut Khasiatnya : Bantu rawat masaalah kulit antaranya Jerawat, Ruam, kayap, Bisul, Kudis, Demam campak,luka2 kecil dan gigitan serangga.

    Get Price
  • Shazillah Sani: Fungsi & Kebaikan Bedak TANAKA

    Jul 09, 2013· ** Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak TANAKA dgn air dan sapu kan ke muka. Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh…blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker.. ** Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

    Get Price
  • My Life as a Mother and Wife: ::BEDAK SAYE::

    ni bedak sejuk nenek kita dedulu kan? ada tu smp skang pun pakai lagi. Bau wangi yg amat! i loikee! teringat dedulu arwah nenek aku pun guna bedak ni. tp time tu idak le aku ada nafsu nk try pakai. tp mmg suka la bau dia. bila duk dekat dgn nenek, mmg boleh bau bedak ni. bau ni ala2 sama je dgn minyak wangi jantan gigolo, BRUT ;)

    Get Price
  • JerslinPowerOil: BEDAK SEJUK (JERSLIN COOL & FRESH POWDER)

    Oct 06, 2012· BEDAK SEJUK (JERSLIN COOL & FRESH POWDER) sesiapa yg ada masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kulit muka berminyak..anda boleh cuba produk nie " BEDAK SEJUK JERSLIN" yand diasaskan drpd lintah and ITS GOOD FOR SKIN.. These are the BENEFITS of this product. CHECK IT OUT! * sebagai asas foundation

    Get Price
  • Bedak Sejuk Viral Kak Z'lynn, Taman kota masai, Johor ...

    Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Bedak Sejuk Viral Kak Z'lynn, Health/Beauty, Taman kota masai, Johor Bahru.

    Get Price
  • Kelebihan Menggunakan Bedak Sejuk - Fesyen & Tips ...

    Dec 10, 2008· Tapi cam ne ya nak buat sendiri tu ... dan nak tanya ada ke orang pakai lagi bedak sejuk nie ... maklumlah sejak akhir-akhir niee... dah bermacam produk kecantikkan yang keluar .. mungkin satu hari nanti penggunaan bedak sejuk nie ...sudah dilupakan ..

    Get Price
  • Bedak Samfong... Ada Lagi! | Blues Riders

    Kali BR hendak tunjukkan satu lagi bedak Samfong Hoi Tong yang cukup popular suatu ketika dahulu. Jika sebelum ini kita dikenalkan dengan bedak Samfong kompak, tetapi kali ini pembaca dihidangkan pula dengan bedak talkum Samfong. Bau bedak talkum ini tidaklah harum sangat kerana ianya lebih kepada bau bedak berubat.

    Get Price
  • Petua Hilangkan Parut dan Bekas Jerawat Tanpa Bahan Kimia

    Sesetengah kedai memang ada jual bedak sejuk nie tapi nampak macam tersorok sikit. Dan che petua pernah juga terjumpa bedak sejuk yang dijual di pasaraya MyDin. aman MENULIS. Sep 21, 2012 at 7:26 pm. che saya ade jerawat batu la.. …

    Get Price
  • Demam Campak: Tips Cara Nak Ubati - blogspot.com

    Jadikan bedak dan sapukan seluruh badan. Untuk menjadikan kulit lebih putih, licin dan gebu. Caranya ialah: Beli bedak sejuk yang dijual di pasaran dan cari daun cermai dan cuci dahulu. Kemudian kisar daun cermai dengan pengisar dan setiap kali ingin membedak, campurkan kisaran daun cermai itu dengan bedak sejuk tadi.

    Get Price
  • IKS Bedak Sejuk - YouTube

    Oct 15, 2010· Get YouTube without the ads. Working... Skip trial 1 month free. Find out why Close. ... 12 LANGKAH MUDAH BUAT BEDAK SEJUK TRADISI DENGAN BUNGA MELUR MAWAR PANDAN DI RUMAH TANPA …

    Get Price
  • Bedak Sejuk - Miracle Rice - Home | Facebook

    Ini untuk pastikan bedak tidak berkulat tau. . . MIRACLE RICE MAMPU TINGKATKAN KOLAGEN DALAM KULIT SECARA SEMULAJADI ===== "Kajian yang dijalankan menunjukkan bedak sejuk mempunyai bahan aktif seperti ceramide yang berfungsi meningkatkan kolagen dalam kulit bagi memberikan kulit yang tegang dan muda.

    Get Price
  • my sunshine babylydia: Pakai bedak sejuk time tido..

    Nov 08, 2012· Dya dah amalkan menggunakan bedak sejuk ni setahun yang lalu.akibat muka yang kerap ada jerawat.Lagipun murah dan senang didapati.Sejak dya rajin menepek bedak sejuk ini tiada masalah jerawat dan ianya mengeringkan kulit instead of melembapkan kulit (utk dya ler) Dya tak ada bajet beratus2 ringgit untuk cantik walhal masih mengamalkan petua …

    Get Price
  • Buat bedak sejuk - YouTube

    Jun 08, 2013· Proses hasilkan manik2 bedak sejuk setelah siap bancuh.

    Get Price
  • Liang Pori Wajah Terbuka Datangkan Masalah, Jadi Atasinya ...

    Nov 14, 2019· First kalau macam bedak yang kak mek pakai nie ia natural kena pakai sudu plastik, nak kekalkan ia punye bahan. Pastu kak mek satukan bedak sejuk bunga rose dengan air rose/mawar (Jangan letak banyak kena balance hokey) Dah kacau sekadarnya, ambik la tempek kat muka tu yor. Macam kak mek suke pakai malam sebelom tidor.

    Get Price
  • Bila Pena Bercerita: Cara buat bedak sejuk...

    Aug 06, 2011· Kak fuza, kakak angkat saya buat bedak sejuk ni lain sikit. Dia baru belajar dari kawan dia. Cara dia buat sama tapi masa blender beras tu, dia blender sekali dengan vitamin A, B complex, C, E dan K (dia beli pill capsul vitamin dari pharmacy) dengan cara menebuk lubang kapsul dan picit liquid vitamin tersebut kedalam blender bersama beras dan sedikit air pandan/ros.

    Get Price
  • Diari Keluarga Firdausi: Back to Basic ... Bedak Sejuk ...

    Aug 14, 2011· Sekarang dah seminggu ummi amalkan pakai bedak sejuk, cuma satu je jerawat baru yang tumbuh. Jerawat2 lama pun sikit semi sikit kecut, dan paling penting rasa sakit dah hilang. update 15 Feb 2018 Ummi dah menetap di Sydney. Masa datang 2 tahun lepas, ummi bawa satu set bedak sejuk. Dah lama habis, so nak tak nak, kena la usaha buat bedak sejuk ...

    Get Price
  • Bila Sudah 40: Bedak Sejuk..

    Bila gi umah mak... bedak sejuk nie memang akak sangat suker... dahlah wangi pastu kalau pakai waktu tengahari .. memang sangat nyaman dan ... Surah Taha Ayat 25-28.. Mari Amalkan.. Surah Taha Ayat 25-28 Untuk Penawar Anak Lambat Bercakap 1. Baca ayat tersebut dan hembus ke dalam mulut anak. 2. Boleh juga diama...

    Get Price
  • [email protected]@: Tips dan Petua : Rahsia Bedak Sejuk

    Jun 28, 2012· Bedak sejuk adalah hasil rendaman beras yang bertahun-tahun lamanya. Kemudian, ia akan diproses menjadi bentuk macam ala-ala Ferrero Rocher. Bedak sejuk ni merupakan salah satu amalan tradisional yang sangat murah dan berbaloi untuk dijadikan sebagai masker muka. Daripada beli setiap bulan masker yang mahal harganya lebih baik pakai bedak sejuk ni.

    Get Price
  • Review dan testimoni :Bedak Sejuk Tanaka (tate by nora ...

    1. Mula2 sekali, baca selawat ke atas nabi 3kali sebelum pakai bedak sejuk tanaka ni..Cuci muka bersih2 dengan pencuci muka. Seterusnya,ambil bedak sejuk tanaka beberapa cubit dan letakkan pada penutup bedak sejuk tanaka,letak secubit serbuk kunyit,titiskan beberapa titis air sampai jadi paste (xterlalu pekat,xterlalu cair).

    Get Price
  • PELANGI CHENTA © BATU BATA KEHIDUPAN: CARA PAKAI BEDAK ...

    bedak tanaka nie bedak sejuk. so bahan yang digunakan adalah herbal. keberkesanannya boleh dilihat dirasai sendiri kulit lebih halus dan lembut. untuk setiap orang keberkesanannya berbeza. umum produk berasaskan herbal mengambil masa .. :) tak seperti produk yang mengandungi bahan chemical.. so harus istiqamah :)

    Get Price